Catequesi

Què és la comunió o Eucaristia?

L’Eucaristia és la consagració del pa en el Cos de Crist i del vi en la seva Sang, renova místicament i sacramentalment el sacrifici de Jesucrist en la Creu. D’altra banda, la recepció de Jesucrist sagramentat sota les espècies de pa i vi en la sagrada Comunió significa i verifica l’aliment espiritual de l’ànima. Té raó de sacrifici en tant que s’ofereix, i de sagrament en tant que es rep.

És per això, el més gran i important dels sagraments, d’on brollen i cap al qual es dirigeixen tots els altres, centre de la vida litúrgica, expressió i aliment de la comunió cristiana.

Rebre l’Eucaristia produeix en l’ànima els efectes següents:
– Augment de la gràcia santificant
– Producció de gràcia sacramental
– Perdó dels pecats venials
– És penyora de vida eterna.

    Aquest és un dels sagraments més importants en la vida, ja que per mitjà d’aquest, rebem el Cos de Crist, que va voler quedar-se en nosaltres per mitjà de l’Eucaristia.

    Les persones que l’han de rebre, es preparen per aprendre sobre la responsabilitat que tenen davant Déu en rebre el cos del Senyor Jesús.

    pdf Per poder veure aquests documents és necessari l’Adobe Acrobat Reader. Si no el teniu instal·lat, el podeu descarregar del lloc web d’Adobe .